We need to Save the
wild animal life

Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia
dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non
numquam eius modi.

Read more

Recycling is must for
clean world

Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia dolor
sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non numquam

Read more

We need to Save the
wild animal life

Neque porro quisquam est, qui dolorem ipsum quia
dolor sit amet, consectetur, adipisci velit, sed quia non
numquam eius modi.

Read more

Helping enviornment & Working for Animals better Life

ypesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries.

  • Donec fringilla, justo quam sodales a vehicula ipsum
  • Eget miInteger condimentum, nibh aliquet
  • Donec fringilla, justo quam sodales a vehicula ipsum
  • Eget miInteger condimentum, nibh aliquet
some facts about us

some facts about us

Donec fringilla, justo quam sodales a vehicula ipsum

Rypesetting industry. Lorem Ipsum has been the industrys standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley has been the industrys standard an unknown printer.

176

176

Projects
176

176

Projects
176

176

Projects

Our Compaigns

It was popularised in the 1960s with the release of Letraset sheets containing Lorem Ipsum passages, and more recently with desktop publishing software like Aldus PageMaker including versions of Lorem Ipsum.

JOIN US AND HELP US BY DONATION

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing

Uypesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book. It has survived not only five centuries.

Testimonials

«Η δική μας στάση δεν μπορεί να είναι μια στάση αδιαφορίας ή απλά τυπικής συμμόρφωσης καθώς το πρόβλημά μας αφορά άμεσα. Η ενίσχυση της περιβαλλοντικής μας συνείδησης, αφορά πρώτα από όλους εμάς. Τους φορείς της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το κεντρικό κράτος, τα Πανεπιστήμια, τα Ερευνητικά Ιδρύματα και βέβαια τη βιομηχανία».

Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης

«Είναι κρίση για τον άνθρωπο. Αλλάζει το κλίμα, αλλάζουν οι συνθήκες στον πλανήτη μας. Ο πλανήτης μπορεί να επιβιώσει και με πολύ πιο ακραία περιβαλλοντικά φαινόμενα, αυτό που είναι όμως καθοριστικό είναι ότι εμείς, ως ανθρώπινο είδος και η βιοποικιλότητα που μας περιβάλλει, δεν θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε στον πλανήτη αυτό. Έχουμε πολύ λίγο χρόνο να αλλάξουμε τη ροή των πραγμάτων. Η ανθρωπότητα ποτέ στο παρελθόν δεν κλήθηκε να πραγματοποιήσει μια τόσο μεγάλη αλλαγή σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα».

Φοίβη Κουντούρη, Δ/ντρια του Ερευνητικού Εργαστηρίου Έρευνας για την Κοινωνικο-Οικονομική και Περιβαλλοντική Αειφορία (ReSEES)

«Είναι άμεση η ανάγκη να επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητες και τις αξίες μας, ο δρόμος για την πραγματική πρόοδο δεν βασίζεται μόνο στο κέρδος, αλλά και στο σεβασμό των φυσικών διαδικασιών».

Φαλή Βογιατζάκη, Πρόεδρος του Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

«Προφανώς υπάρχει κλιματική κρίση αλλά δεν φταίει για όλα η κλιματική αλλαγή. Είναι πολύ σημαντικό το πώς χρησιμοποιούμε τα δεδομένα για να πούμε μια ιστορία, είτε ως επιστημονική κοινότητα είτε ως αρνητές της κλιματικής αλλαγής, είτε ως ΜΜΕ, είτε ως πολίτες. Η αβεβαιότητα είναι πράγματι ενσωματωμένη στην επιστήμη μας γιατί έτσι γίνεται η επιστήμη».

Ιωσήφ Μποτετζάγιας, Αναπληρωτής Καθηγητής Τομέα Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών στο Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Το κλίμα δεν ευθύνεται για το σύνολο του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, αλλά για ένα ποσοστό της τάξης 30%. Τα τελευταία 100 χρόνια έχει παρατηρηθεί σημαντική αύξηση των αερίων του θερμοκηπίου, παράγοντας που αποδεδειγμένα αποσταθεροποιεί το κλίμα και έτσι προκαλούνται συχνότερα ακραία φαινόμενα.Χρειάζεται σύμπνοια και ειρήνη μεταξύ αυτών που έχουν την τύχη στα χέρια τους. Απαιτείται επίσης εκπαίδευση και ενημέρωση του κοινού, των επιστημόνων και όλων των εμπλεκομένων».

Χρήστος Ζερεφός, Καθ. Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θράκης - Επόπτης του Κέντρου Έρευνας Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών

«Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, μόνο το 2018 σημειώθηκαν περί τα 1000 γεγονότα φυσικών καταστροφών, με πάνω από 10 νεκρούς σε κάθε ένα. Υπάρχει ένα επιστημονικό παράδοξο: ενώ έχουμε κατακτήσει τη γνώση και την επιστήμη, τα αποτελέσματα των καταστροφών αυτών αυξάνονται με εκθετικούς ρυθμούς. Η αλληλουχία των φυσικών φαινομένων που ευνόησαν την ανάπτυξη της ζωής στον πλανήτη μας έγιναν φυσικοί κίνδυνοι και φυσικές καταστροφές και στη συνέχεια εξελίχθηκαν σε τεχνολογικές καταστροφές και τεχνολογικά ατυχήματα, τα οποία οδηγούν σε ανθρωπιστικές κρίσεις». 

Ευθύμιος Λέκκας, ΚαθηγητήςΔυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών ΕΚΠΑ, Πρόεδρος ΟΑΣΠ

«Δυστυχώς οι καμπάνες κινδύνου από την ίδια τη Φύση έχουν αρχίσει να χτυπάνε έντονα με την έναρξη του 21ου αιώνα. Το 2003 είχαμε 40.000 θανάτους από θερμοπληξία στη Γαλλία. Το 2019 είχαμε ανάλογο καύσωνα αλλά με μόλις 1.500 θανάτους. Η διαφορά οφείλεται στην καλύτερη ενημέρωση του πληθυσμού. Ο πληθυσμός πήρε μέτρα κυρίως από φόβο».

Χρήστος Ζερεφός, Καθ. Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θράκης - Επόπτης του Κέντρου Έρευνας Φυσικής της Ατμοσφαίρας και Κλιματολογίας της Ακαδημίας Αθηνών

«H Ελλάδα υποφέρει από λειψυδρία, μαστίζεται από τις πλημμύρες, και χάνει κάθε χρόνο σε καλλιεργήσιμη έκταση ισοδύναμη με αυτή της Πάτμου. Αυτό θέλω να το τονίσω, και από εκεί να ξεκινάμε, για το τι χάνουμε κάθε χρόνο, μήπως συνέλθουμε και συσκεφτούμε καλύτερα τα προβλήματα. Τα φαινόμενα αυτά δεν είναι φυσικά, αλλά ανθρωπογενή. Αιτία δημιουργίας των πλημμυρών, της λειψυδρίας, όλων των καταστροφών, είναι ο ίδιος ο άνθρωπος».

Μανώλης Γλέζος, Δημοσιογράφος, ‎Συγγραφέας, επίτιμο μέλος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας

Εφόσον είναι ανθρωπογενή τα αίτια αυτών των φαινομένων, μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε, αρκεί να σκεφτούμε ξανά ότι δεν είμαστε εμείς οι ίδιοι παρά δημιουργήματα της φύσης και όχι του εαυτού μας. Δεν μπορούμε να δημιουργήσουμε φυσικούς νόμους, οι οποίοι υπάρχουν εξ αντικειμένου, αλλά να τους αξιοποιήσουμε, για να προχωρήσουμε μπροστά».  

Μανώλης Γλέζος, Δημοσιογράφος, ‎Συγγραφέας, επίτιμο μέλος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας

LATEST NEWS

10
Apr

Πώς η ατμοσφαιρική ρύπανση αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου από Κορωνοϊό

Οι ασθενείς με τη νόσο Covid-19, που ζούσαν σε περιοχές με αυξημένα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, κινδυνεύουν περισσότερο να πεθάνουν από τη λοίμωξη, σε σχέση με […]

Comments: 0
12
Apr

Παγκοσμια Ημερα για το Περιβαλλον – Ανακοινωση Προεδρου της Δημοκρατιας

Φέτος γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα για το Περιβάλλον σε μια συγκυρία πρωτόγνωρη. Βγαίνουμε σταδιακά από τη δυσκολότερη φάση μιας πανδημίας που έχει ήδη κοστίσει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπινες ζωές σε ολόκληρο […]

Comments: 0
12
Apr

Landslide in Arctic Norway sweeps away 8 homes

A powerful landslide in Arctic Norway has swept away eight homes but no injuries have been reported ByThe Associated Press 4 June 2020, 18:45 2 min read Powerful landslide sweeps […]

Comments: 0

Our Partners